روانشناسی علم مطالعه رفتار و ذهن انسان است. مباحثی مانند زبان بدن، مهارتهای ارتباطی، مهارت اعتماد به نفس، مهارت های ابراز وجود و بسیاری از این موارد جزو چهارچوب اساسی مورد بحث در علم روانشناسی هستند.
تسط به زبان بدن یا Body language یکی از بهترین راهکارها در روانشناسی است. به این معنی که از حرکات و رفتار فرد می توان فهمید چه در ذهن شخص می گذرد. همچنین تسلط به مهارت های ارتباطی تاثیر بسیار بالایی در کسب و جذب نظرات مثبت نسبت به خود دارد. با دانستن مهارت های ارتباطی بواسطه علم روانشناسی می توانیم در یک موقعیت و جایگاه مناسب قرار بگیریم.
همه ما به دنبال داشتن یک زندگی بهتر با ایده آل های خود هستیم. عواملی مانند شادی، خوشبختی و رضایت از زندگی، موفقیت ، سلامت روحی و روانی، ثروت مالی، جایگاه اجتماعی مناسب و مانند اینها از جمله مواردی هستند که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. علم روانشناسی موثرترین ابزار برای رسیدن به اهداف تعیین شده است. برای مثال در مصاحبه حضوری استخدامی، اگر علم روانشناسی بدانید می توانید در آنجا استخدام شوید حتی اگر علم و تخصص کافی در آن حوزه را نداشته باشید! نحوه برخورد، نحوه نشستن، نحوه لباس پوشیدن، نحوه صحبت کردن، نوع نگاه و ده ها مورد دیگر در جلب نظر دیگران نقش تعیین کننده ای دارند.
علم روانشناسی یکی از موثر ترین و کارآمد ترین وسیله برای مدیریت روح و روان انسان می باشد. این علم می تواند به طور مستقیم در زندگی افراد تاثیر گذاشته و آنها را از مبتلا شدن به بیماری های روحی و روانی حفظ کند. در کشورهای پیشرفته از این علم استقبال بسیار بی نظیری شده است چرا که در این کشورها اهمیت و تاثیر علم روانشناسی به خوبی درک شده است.
اما اهمیت روانشناسی آنجایی خود را نشان میدهد که بر ذهن مردمان جهان تاثیر بسیار زیادی میگذارد و این تاثیر از قدرت بسیار زیاد آن درباره تمام ابعاد زندگی ما نشات میگیرد.
روانشناسی در شاخه هایی همچون روانشناسی تربیت فرزند، ازدواج، کسب موفقیت و حتی روابط جنسی فعالیت دارد و میتواند راه گشای افراد گوناگون باشد.
این علم در دو شاخه درمان و پیشگیری فعالیت میکند که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود میباشند اما علم پیشگیری در روانشناسی و روانپزشکی از اهمیت دو جندانی برخوردار است.
دلیل این امر را میتوان در کمتر بودن هزینه ها، زحمات و موثر تر بودن نتایج دانست اما اهمیت روانشناسی در شاخه درمان هم بسیار زیاد است و میتوان آن را به درمان انواع اختلالات روانشناسی و بیماری هایروحی و روانی ربط داد.
به هر حال روانشناسی را میتوانید در تمامی ابعاد زندگی خود به کار ببرید، میتوانید در جنبه های اجتماعی و یا شخصی خود آن را به خوبی ببینید و از اهمیت روانشناسی آگاه باشید.
روانشناسی از دو علمزیستشناسی و فلسفه شکل گرفت و قدمت مباحث مربوط به این دو موضوع به دوران متفکران یونانی مانند ارسطو و سقراط برمیگردد. ریشه واژه روانشناسی، واژهای یونانی (psyche) با معنای تحتاللفظی زندگی” یا نفس” است که معانی روح” یا خود” از آن مشتق شده است.
پیدایش روانشناسی به عنوان یک حوزه مطالعاتی جدا و مستقل را مدیون ویلهلم وونت هستیم که نخستین آزمایشگاه روانشناسی تجربی را به سال 1879 در لایپزیگ آلمان تاسیس کرد. پژوهشهای وونت متمرکز بر توصیف ساختارهای تشکیل دهنده ذهن بود. این جنبه فکری عمدتاً بر تحلیل احساسات و حواس از طریق فرایندی کاملاً ذهنی به نام دروننگری متکی بود. وونت باور داشت افرادی که از آموزش مناسب برخوردار شده باشند، میتوانند فرایندهای ذهنی همراه با احساسات، حواس و افکار را به درستی تشخیص دهند.
مکاتب فکری گوناگونی در طول تاریخ روانشناسی برای توضیح ذهن و رفتار انسان شکل گرفتهاند. مکاتب فکری خاصی در بعضی موارد برای دورهایی در حوزه روانشناسی بر مکاتب دیگر تفوق یافتهاند. هرچند این مکاتب فکری گاهی به مثابه نیروهای رقیب قلمداد میشوند؛ اما هر دیدگاه نقش خاص خود را در افزایش درک ما از روانشناسی ایفاء کرده است.
درباره این سایت