تعریف روانشناسی کار

روانشناسی کار شاخه ای از علم روانشناسی است که روانشناسان این رشته رفتار انسان ها را در مورد کارشان مورد مطالعه قرار می دهند. هدف روان شناسی کار شناسایی عواملی است که در رفتار انسان و کارش تأثیر می گذارد. تلاش محققان روانشناسی کار در جهت این است که نیاز ها و خواسته های عقلانی انسان ها را تأمین کنند و به ارزش های انسانی و رفاه جسمی و فکری او توجه شود. هدف روانشناسان کار تجزیه و تحلیل رفتارهای هیجانی و شناختی افراد در محیط کارشان است.

مبانی نظری و عملی روانشناسی کار

معمولا روانشناسی کار از جنبه نظری و عملی مورد مطالعه قرار می گیرد. تحقیقات و یافته هایی که در مورد روان شناسی کار صورت گرفته است مربوط به جنبه ی نظری آن می شود. زمانی که این یافته ها مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد پیدا می کند، جنبه ی عملی آن مطرح می شود. به طور مثال زمانی که از تست های توانایی نیروی انسانی استفاده می کنیم و به تفاوت های فردی در کار توجه می کنیم، جنبه ی عملی روانشناسی کار را مد نظر قرار داده ایم.

تفاوت های فردی در روان شناسی کار

در عملکرد های شغلی افراد، تفاوت های فردی بسیار اهمیت دارند. زیرا این تفاوت های فردی است که نوع و نحوه کار افراد توسط آن تعریف می شود. در حال حاضر نظام های اداری و صنعتی روی راهنمایی های افراد بسیار حساس هستند زیرا کارکنان برای اینکه کار خود را به نحو احسن انجام دهند نه تنها باید توانایی لازم برای انجام آن کار را داشته باشند بلکه باید از نظر روانی نیز با کارخود هماهنگ باشند. زمانی این راهنمایی ها مسمر ثمر خواهند بود که به تفاوت های فردی افراد توجه شود و کار هر کس بر اساس استعداد و ویژگی های خاصش باشد. بی نظمی و هرج و مرج، خسارت های زیاد مالی و معنوی، خستگی، عدم رضایت و … زمانی رخ می دهند که کار هر کس بر اساس توانایی هایش نباشد و کار برای فرد دشوار باشد. عکس این قضیه زمانی اتفاق می افتد که کار در سطح پایین تری نسبت به توانایی های فرد باشد و بسیار ساده باشد در این صورت هواس پرتی، عدم تمرکز، خیال پردازی، کسالت و … رخ می دهد. اگر هر شخصی کاری متناسب با تواناییش داشته باشد، این رضایت نه تنها در محیط کار بلکه در محیط خانوادگی این فرد نیز اثر می گذارد و باعث ایجاد زندگی سالم برای او اطرافیانش می شود.

تعریف نگرش و اندازه گیری آن

نگرش همان آمادگی انسان است که باعث واکنش های مختلف آن ها در برابر مسائل می شود. بعضی از افراد در برابر این مسائل واکنش منفی از خود نشان می دهند که باعث می شود مشکلات حادتر و شدیدتر شود اما در صورت واکنش مثبت راحت تر می توان مشکلات را پذیرفت. وقتی ما با نگرش کارگران آَشنا باشیم و بدانیم که آن ها در مقابل ساعت کاری، تشویق و تنبیه و حقوق چه نگرشی دارند به راحتی می توانیم حدس بزنیم که کار آن ها چگونه و میزان تلاش آن ها چقدر خواهد بود. اگر ما بخواهیم پی به نگرش یک گروه ببریم در وحله اول باید آن گروه رابشناسیم پس لازمه برای پیش بینی یک نگرش، شناخت است.

http://www.hamayeshsara.ir/


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خاص پاشایی-هواداران مرتضی پاشایی تور کربلا iroonidownload برنامه سالانه تدبیر98-99 علیرضا آهنی Kellie تربیت فرزندانی بهتر برای جهانی آبادتر. متخصص ارتوپدی ویراستاری و صفحه‌آرایی فرهیختگان فیلتر لنز عکاسی